Jubilej (bez jubilarne nagrade)

Kada sam pre deset godina napravila prvi post kojim sam obznanila svetu da krećem sa časovima baleta za odrasle početnike, bilo mi je neprijatno, nisam znala šta da očekujem i nisam imala predstavu da li će se iko javiti. Ipak se našao određen broj ljudi kojima je moja ponuda izgledala zanimljivo i – evo nas u desetoj sezoni dok smo lupili špic patikom o špic patiku.

Za to vreme kroz studio prošlo je više stotina polaznika, radilo se na tri lokacije (pre korone i na pet), a bio je i jedan nastup. Priča o Kao balerini je pročešljala televiziju okruglo deset puta, radio dva puta, a štampane medije i portale osam puta.

Za to vreme nisam sagradila kuću (nisam ni stan okrečila, ako ćemo iskreno), nisam obezbedila sebi penziju (ni neku od koje ću da živim uopšte, a kamoli pristojno) i nisam uspela da shvatim koliko dugo će moj levi kuk još da izdrži (a nije sam u tim dilemama).

Ono što je sasvim izvesno je da od septembra krećemo u novu, jubilarnu sezonu i da ko želi može da nam se priključi na dve lokacije – u Zemunu i Starom gradu (gde ima i prepodnevna grupa).

Ne morate biti bogati, ne morate biti tanki i ne morate misliti pozitivno da biste učili balet za odrasle početnike. Dovoljno je samo da imate volju da umrete u znoju lica svog uz divne umirujuće note i moju svesrdnu podršku.